Hlavní obsah

Stav odděleného Michala se nadále zhoršuje

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Zdravotní stav odděleného siamského dvojčete Michala Müllera, se opět zhoršil. Jak oznámila ve středu dětská fakultní nemocnice v Bratislavě na své internetové stránce půlročnímu chlapci selhává zažívací trakt.

Článek

Podle lékařů je Michalovo tenké střevo příliš krátké a jedná se o vrozenou vadu. Michalovo tenké střevo dosahuje délky jen 25 centimetrů. U půlročního dítěte by mělo měřit až 1,5 metru.

Lékaři už minulý pátek přiznali, že už ztrácejí optimismus. "Jsem na straně pesimistů. Jeho naděje jsou velmi malé," řekl ošetřující lékař Tibor Šagát. Konstatoval, že pokud v krátké době nenastane pozitivní vývoj především v zažívacím traktu, Michalovy vyhlídky jsou špatné.

Primář chirurgie Vladimír Cingel uvedl, že pro Michala je krátké tenké střevo limitujícím faktorem. Michal od oddělení překonal už pět operací střev, na nichž vznikaly otvory a obsah střev se dostával do břišní dutiny.

Druhé dvojče Marek zemřelo před třemi týdny na následky pooperačních komplikací, infekce, selhání životně důležitých orgánů a poškození mozku. Bratři se narodili 11. dubna 2007 a byli srostlí břichem a částí hrudníku. Lékaři je oddělili v průběhu náročné dvacetihodinové operace 14. a 15. září. Bez operace neměl ani jeden z chlapců naději na přežití.

Reklama

Související témata:

Související články

Slovenští lékaři oddělili siamská dvojčata

Boj bratislavských lékařů o přežití siamských dvojčat byl zatím úspěšný, ale ještě není úplně jisté, že přežijí. V sobotu po druhé hodině ráno se dvojčata...

Výběr článků

Načítám