Hlavní obsah

Maďarského chlapce roztrhal pes, rodiče ho zahrabali v lese

Právo, ivi
BUDAPEŠŤ

V srpnu roztrhal bojový pes na zahradě domu ve městě Monor u Budapešti dvouletého Dominika Takácse. Rodiče tělo chlapce zahrabali v nedalekém lese. Policii ale ohlásili, že chlapec zmizel. Strážci pořádku našli jeho tělo v úterý poté, co rodiče přiznali, že dítě roztrhal pes a otec jim ukázal oblast lesa, kde dítě zahrabal.

Článek

Matka celé dva měsíce tvrdila, že dítě se ztratilo. Opakovala, že Dominik zmizel při výletě na Margitin ostrov v Budapešti a mohl spadnout do Dunaje. Policie po Dominikovi pátrala přes dva měsíce. Prohledala celý ostrov, koryto Dunaje a následně rozšířila pátrání na území celé země.

Minulý týden se však 38letá matka policistům přiznala, že chlapce 3.srpna na zahradě roztrhal jejich vlastní bojový pes. "Byli jsme s manželem v domě a Dominik si hrál na zahradě. Nějak se dostal do ohrady k našemu psovi a ten ho napadl a usmrtil. Tělo jsme odvezli do nedalekého lesa a zahrabali do země," uvedla ve své výpovědi.

Otec dítěte zmizel ve stejný den jako syn. Na policii se přihlásil až před několika dny. Po výpovědi manželky rovněž učinil doznání a ukázal policii, kde tělo zahrabali.

Rodičům hrozí trest za nedbalost při péči o dítě a za úmyslné uvedení úřadů v omyl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám