Hlavní obsah

Batole na Slovensku přežilo zásah 220 voltů

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Jeden a půl roční Marek ze slovenské obce Očová měl v sobotu obrovské štěstí, když přežil zásah 220 voltů. Matka dítěte zapojila do zásuvky kabel od mlýnku na maso a druhý konec nechala ležet na zemi. Chlapec si kabel vložil do úst.

Článek

Malý Marek upadl do bezvědomí a vyděšení rodiče zavolali lékařskou pomoc. Na místo dorazila sanitka a vrtulník letecké záchranné služby. Lékařům se podařilo dítě oživit a vzápětí ho vrtulníkem převezli do nemocnice v Banské Bystrici.

"Marek utrpěl na bradě popáleniny čtvrtého stupně. Jeho stav je stabilizovaný," konstatoval ošetřující lékař Oliver Petrík. Lékaři nadále sledují činnost jeho srdce, které mohlo být zásahem proudu poškozené.

"Zatím to vypadá, že měl obrovské štěstí a srdce je v pořádku," dodal Petrík. Rozhodujících však bude příštích 48 hodin, kdy se ještě mohou objevit komplikace.

Policie zahájila trestní stíhání. "Může jít o trestní čin ublížení na zdraví z nedbalosti," uvedla policejní mluvčí Mária Faltániová. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám