Hlavní obsah

Česká řidička podlehla na Slovensku zraněním

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Česká řidička kamiónu, která minulý týden narazila do autobusu nedaleko Žiliny, v pondělí v žilinské nemocnici podlehla svým zraněním. Napsal to ve čtvrtek slovenský deník Plus 1 deň. Třiačtyřicetiletá řidička z Frýdku Místku podle policie neubrzdila svůj vůz a vletěla do linkového autobusu nedaleko obce Kysucký Lieskovec.

Článek

Žena utrpěla vážná zranění hlavy a krční páteře. Podrobila se několika operacím, ale lékaři nadále označovali její stav za kritický. Kamión převážel z Ostravy součástky do automobilky KIA u obce Teplička nad Váhom.

Při srážce byli zraněni čtyři cestující linkového autobusu Čadca - Žilina, z toho dvě mladé dívky utrpěly těžká poranění. V autobusu byli většinou žáci a studenti ve věku 12 až 22 let.

Černý týden

Ve středu narazil nedaleko obce Gbeľany na severu Slovenska linkový autobus do Škody Felicie s českou poznávací značkou. Pětadvacetiletá česká řidička byla při nehodě vážně zraněna. Podle policie byl viníkem nehody 31letý řidič autobusu, který osobnímu automobilu jedoucímu na hlavní silnici nedal přednost.  

Tyto nehody se zařadily do černé série nehod autobusů na Slovensku. Při nejvážnější z nich zahynulo pět lidí. U obce Hriňová se 2. září zřítil autobus s folkloristy do rokle. Čtyři lidé zahynuli na místě, jeden posléze v nemocnici.

O den později havaroval autobus se Slováky v Rumunsku. Zemřel polský šofér autobusu a dva turisté. Jeden člověk také zahynul, když 3. září havaroval český linkový autobus u Ružomberka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám