Hlavní obsah

Na Slovensku havaroval český autobus, jeden mrtvý

Právo, Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

V pondělí večer havaroval mezi slovenskými obcemi Rojkov a Hubová nedaleko Ružomberka český linkový autobus. Při nehodě zemřel dvaatřicetiletý Slovák, osm cestujících bylo lehce zraněno, mezi nimi také jeden Čech.

Článek

Podle zástupkyně policejní mluvčí Ingrid Jančulové dostal 59letý řidič autobusu na lince Spišská Nová Ves - Kladno smyk v zatáčce na mokré silnici nedaleko obce Lubochňa. Po nárazu do svahu se vozidlo převrátilo.

Řidič nebyl pod vlivem alkoholu. V autobuse bylo 25 cestujících a dva řidiči. Televize TA3 původně informovala, že šlo o linku z Košic do Prahy.

"Ukládal jsem se ke spánku, když se najednou autobus zvedl a přišla velká rána," uvedl pro TA3 jeden z cestujících.

Autobus patří české dopravní firmě z Kladna. Škoda byla odhadnuta na půl miliónu korun.

O víkendu se jiný autobus zřítil do rokle

Na místě zasahovali hasiči a záchranáři. "Mrtvý ležel pod autobusem. Společně s řidičem autobusu jsme v havarovaném autobuse hledali další zraněné nebo mrtvé," uvedl velitel hasičů Peter Staš.

"K nám přivezla záchranka čtyři zraněné. Všichni jsou ve stabilizovaném stavu. Jeden cestující se zlomenými žebry je nadále hospitalizovaný," dodal lékař Ústřední vojenské nemocnice v Ružomberku Ján Šporec.

Jedná se o druhou smrtelnou nehodu autobusu na Slovensku v rozmezí jednoho dne. V neděli večer se nedaleko Hriňové na středním Slovensku zřítil do rokle autobus, v němž bylo asi 40 cestujících. Čtyři lidé zemřeli a další se zranili. V autobusu jeli členové folklorního souboru Hriňovčan, kteří se vraceli z festivalu lidových hudebních souborů.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Slovensku se zřítil autobus do rokle

Nedaleko Hriňové na středním Slovensku se v neděli večer zřítil do rokle autobus, v němž bylo asi 40 cestujících. Čtyři lidé zemřeli, tři se zranili těžce a 31...

Výběr článků

Načítám