Hlavní obsah

Za podpálení živé kočky dostali podmínku

Právo, Novinky, Ivan Vilček
BRATISLAVA

Okresní soud ve Svidníku v pátek odsoudil na čtyři měsíce s roční podmínkou dva mladistvé bratry, kteří upálili živou kočku. Drastickou scénu nahráli na mobilní telefon a záběry zpřístupnili na internetu. Rozsudek ještě není pravomocný, obhajoba se pravděpodobně proti rozsudku odvolá.

Článek

Před soudem se bratři k činu přiznali a vyjádřili lítost. Obhajoba tvrdí, že byli dostatečně potrestáni veřejným zostuzením a mladší z nich byl po zveřejnění videa v televizním zpravodajství fyzicky napaden a zraněn.

Rozsudek je na Slovensku precedentem, protože se jedná o první odsouzení za násilí na zvířatech a jeho zveřejnění na internetu. Na otřesných záběrech bylo vidět v plamenech zmítající se kočku, která bojovala o život.

Bratři ve věku 14 a 15 let spoutali zvíře řetězem a na fotbalovém hřišti ve Stropkově ji polili benzínem, zapálili a následně ještě zaživa zakopali. Ze záběrů je zřejmé, že při činu se dobře bavili a jeden z bratrů křičel: "Kdo si dá pečenou kočku?". Jeho hlas rozpoznala ředitelka školy a to vedlo k vypátrání pachatelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám