Hlavní obsah

Francie přitvrdí v postupu vůči pedofilům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy v pondělí oznámil, že se zpřísní postup proti pedofilům. Trest si budou muset odsedět v plné délce a na svobodu se dostanou až poté, co lékařská komise potvrdí, že už nepředstavují nebezpečí. Přitvrzení přišlo poté, co právě propuštěný pedofil zneužil pětiletého chlapce. Vězeňský lékař mu předepsal viagru.

Článek

Chystané kroky mají zamezit opakování případu z 15. srpna, kdy čerstvě propuštěný pedofil 61letý Francis Evrard 15. srpna v Roubaix na severu země unesl a zneužil pětiletého chlapce.

Jednašedesátiletý pachatel vyšel z vězení po 18 letech, odpykal si tam dvě třetiny trestu za opakované zneužití dětí. Vězeňský lékař mu předepsal viagru. Vězeň mu řekl, že chce navázat vztahy se ženami. Lékař neměl přístup k trestnímu rejstříku muže, takže nevěděl, že jde o pedofila, který opakovaně zneužíval děti.

Chystaná opatření

Sarkozy po schůzce se zainteresovanými ministry řekl, že sexuální delikventi nebudou moci být propuštěni z vězení před odpykáním celého trestu. Zda se pak dostanou na svobodu, závisí na tom, jestli lékařská komise potvrdí, že nejsou nebezpeční. Jinak skončí ve speciálních uzavřených nemocnicích. První bude otevřena v roce 2009 v Lyonu. Francouzský prezident se také vyslovil pro chemickou kastraci pedofilů.

Sexuální násilí na dětech je už teď ve Francii stíháno velmi přísně. Za znásilnění osoby mladší patnácti let je základní sazba 20 let vězení, za jiné sexuální násilí vůči osobě této věkové kategorie je to sedm let vězení a pokuta 100 000 eur (2,8 miliónu korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám