Hlavní obsah

Britka porodila jednovaječná trojčata

– FELDKIRCH

Pravděpodobnost narození zdravých jednovaječných trojčat je 1:200 000 000, přesto se tato unikátní událost odehrála na západě Rakouska. Matkou dětí je pětadvacetiletá žena britského původu. Její dcery Amy, Kim a Zoe přišly na svět císařským řezem a při porodu vážily každá 1,5 kilogramu a měřily 40 centimetrů. Ve středu to oznámil ošetřující lékař Peter Schwärzler z nemocnice v rakouském Feldkirchu.

Článek

Mluvčí nemocnice oznámila, že matkou je Britka žijící v Rakousku, a upozornila, že pravděpodobnost porodu identických trojčat je jedna ku 200 miliónům. Předčasně narozeným děvčátkům se údajně daří dobře, přesto jsou však pod stálým dohledem na jednotce intenzivní péče.

Trojčata přišla na svět ve 33. týdnu těhotenství. Jednovaječná trojčata obvykle odumřou v děloze na začátku těhotenství, proto je jejich narození tak vzácné. Rakouským lékařům se povedlo dovést těhotenství až do poloviny osmého měsíce těhotenství, a pak už nechtěli dále riskovat.

"Dosáhli jsme svého cíle, všechny tři děti jsou naživu," řekl Schwärzler. Třiatřicátý týden těhotenství je podle něj v daném případě ideální pro přivedení trojčat na svět, protože riziko odumření plodu po této době "dramaticky vzrůstá".

Matka zůstane v nemocnici ještě nejméně tři týdny; děti si lékaři ponechají na jednotce intenzivní péče přinejmenším dva až tři měsíce. "Je to nezbytné, pokud se máme vyvarovat jakýchkoli komplikací," prohlásil lékař.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám