Hlavní obsah

Český potápěč zahynul v německém lomu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DRÁŽĎANY

Český sportovní potápěč zahynul v neděli v Německu v lomu u saského města Kamenz. Uvedly to stránky Adrex.cz věnované extrémním sportům. Přestože 34letého muže záhy našel ve dvacetimetrové hloubce jeho kolega, nepodařilo se ho zachránit.

Článek

Server citoval svědky, podle kterých se český potápěč vynořil asi pět minut po prvním ponoru a volal o pomoc. Pak zmizel pod hladinou. Jeho kolega se za ním vrhl a po pár minutách ho nalezl v hloubce 20 metrů. Muž ale už neměl v ústech dýchací přístroj.

Poté, co ho vyzvedl na hladinu a dopravil na břeh, zahájila skupina českých potápěčů oživovací pokusy, se kterými pokračovala až do příjezdu záchranky, kterou zavolal provozovatel lomu. Ani po 45 minutách se však potápěče nepodařilo oživit .

Případ vyšetřuje policie, která vyslechla svědky a zajistila výstroj. Podle agentury DPA vyšetřovatelé již vyloučili možnost trestného činu.

Lom u Kamenze je hluboký 72 metry a často jej navštěvují potápěči. 

Reklama

Výběr článků

Načítám