Hlavní obsah

Na Slovensku hasí tři lesní požáry

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Rozsáhlý lesní požár, který zuří už čtvrtý den ve Slovenském ráji v lokalitě Koč hasiči stále snaží zvládnout. Do hašení se opět zapojily také dva vrtulníky, které ve středu pro silný vítr nemohly vzlétnout. Hasiči předpokládají, že během dne dostanou požár pod kontrolu. Další lesní požáry likvidovali hasiči v Poráčské dolině a u města Rudňany.

Článek

V oblasti Slovenského ráje bojuje s požárem 50 hasičů z celého prešovského kraje. Pět hasičů vysadil vrtulník přímo v nejohroženější části terénu. Ti vysílačkami navádějí vrtulníky, aby byl jejich zásah účinnější. "Největší požár dnes neuhasíme, ale měli bychom ho dostat pod kontrolou," uvedl velitel hasičů Ján Šuba. Požár už způsobil škody na porostu za tři milióny korun.

Během noci se opět rozšířil oheň, který vypukl v úterý v Poráčské dolině v národní přírodní rezervaci Červené skály, která leží na východním Slovensku. "Oheň se rozšířil už na osm hektarů," řekl dispečer hasičů ve Spišské Nové Vsi Ivan Krkošla. Podařilo se tam nasadit jeden vrtulník a hasiči doufají, že zabrání dalšímu šíření ohně. Odpoledne požár lokalizovali

Ve čtvrtek odpoledne uhasili i požár nad městem Rudňany.

Oblast ve čtvrtek navštívil ministr životního prostřední Jaroslav Izák a přislíbil, že na pomoc hasičům přiletí v pátek ještě další dva vrtulníky. "Jeden nám přislíbil ministr vnitra a na využití dalšího vrtulníku soukromé firmy jsem uvolnil milion korun z rozpočtu resortu," uvedl Izák pro televizi TA3.

Reklama

Související témata:

Související články

Ve Slovenském ráji hoří už deset hektarů lesa

Lesní požár v Národním parku Slovenský ráj na vrchu Koč se rozšířil už na deset hektarů a ani ve středu ráno nebyl pod kontrolou. Hasiči se snaží jen zabránit...

Výběr článků

Načítám