Hlavní obsah

Do bitky v Maďarsku se zapojilo 300 Romů

Právo, Ivan Vilček (Budapešť)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUDAPEŠŤ

V obci Heves na severovýchodě Maďarska se v sobotu zapojilo do bitky mezi znesvářenými romskými rodinami asi 300 lidí. Při konfliktu bylo zraněno dvacet lidí. Dav se rozešel, až když na místo dorazilo dvacet policejních vozů.

Článek

Policisté vzápětí procházeli dům za domem a hledali viníky hromadné bitky. Bylo zadrženo sedm lidí. V poledne zaútočilo několik desítek Romů na dům, v němž žila mnohopočetná romská rodina. Rozzuřený dav rozbil v domě okna, zařízení a na závěr zapálil dům i na dvoře parkující automobily.

"Při žhářském útoku použili benzin," uvedla agentura MTI. Příčinou útoku byl páteční konflikt mladších členů obou rodin.

V obci Heves byly už v minulosti problémy uvnitř romské komunity. V červnu se do sebe pustilo asi 60 Romů vidlemi a holemi. Policii se podařilo znesvářené skupiny oddělit až za pomoci slzného plynu a varovnými výstřely do vzduchu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám