Hlavní obsah

Slovenský převaděč málem zabil 12 migrantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ/BERG

Šest Indů a šest Pákistánců se pokusil ilegálně převézt do Rakouska v dřevěných bednách 26letý Slovák. Rakouská policie, která o případu informovala ve čtvrtek, odhalila nelegální přistěhovalce již v pondělí na rakousko-slovenském hraničním přechodu v Bergu. Podle policejního komuniké odhalení možná zachránilo migrantům život, protože jim v těsném, uzavřeném prostoru hrozilo udušení.

Článek

Zadržený Slovák podle policie přiznal, že v posledních dvou týdnech podnikl celkem čtyři jízdy s malým nákladním vozem do Rakouska, při nichž vždy převážel ilegální migranty. Na převaděče byla uvalena vyšetřovací vazba, Indové a Pákistánci byli vráceni zpět na Slovensko.

Před necelými třemi týdny zadržela rakouská hraniční policie v Tyrolsku dokonce 25 uprchlíků z Indie a Pákistánu, které se do země pokusil převézt zatím neznámý řidič skříňového vozu s českou poznávací značkou. [celá zpráva]

Také těchto 16 Indů a devět Pákistánců ve věku od 16 do 31 let bylo přepravováno ve velmi obtížných podmínkách. V autě byli natěsnáni tak, že museli po celou dobu stát.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám