Hlavní obsah

V Británii se utopil třicetiletý Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CANTEBURY/PRAHA

Ve Velké Británii se utopil třicetiletý Čech. U Winghamu v hrabství Kent skočil ve středu s kamarády do jezera, z kterého již nevyplaval. Jeho tělo našli po dvou dnech pátrání policejní potápěči. Identitu utonulého potvrdila místní policie.

Článek

"Máme potvrzeno, že se jedná o třicetiletého Čecha, u něhož byla po provedení pitvy potvrzena smrt utonutím. Jeho rodina byla uvědoměna a nyní se jedná o převozu těla do České republiky," řekla Novinkám mluvčí českého ministerstva zahraničních věcí Zuzana Opletalová.

O pravděpodobném utonutí Čecha informovala ve čtvrtek večer televize Nova. Podle ní se však jednalo o pětadvacetiletého muže.

Deset Čechů s jedním Polákem pracovalo v hrabství Kent na farmách při sklízení ovoce. Ve středu večer si šli zaplavat do místního jezera. Policie dostala v noci zprávu, že skupina cizích farmářských dělníků plavala v jezeře poblíž Cantebury a že třicetiletý muž se nevrátil na břeh poté, co skočil do vody, řekla televizi policistka z Kentu Alexandra Routeová.

Dělník ze sousední farmy Vladislav Peterka uvedl, že muž se potopil, jeho kolegové pro něj do vody naskákali, ale nepovedlo se jim ho najít. Zavolali proto hasiče, policii a záchranku. Ti místo prohledávali déle než tři hodiny a v hledání pokračovali až do čtvrtečního večera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám