Hlavní obsah

Londýn vyděsilo vykolejené metro

LONDÝN

Na sedm stovek cestujících uvázlo v londýnském metru po vykolejení soupravy metra. Britská policie se vyjádřila, že incident nesouvisí s terorismem. Souprava vykolejila během ranní dopravní špičky, přesná příčina nehody se stále vyšetřuje.

Článek

Mimo trasu se ocitlo šest vagónů na východě metropole mezi stanicemi Mile End a Bethnal Green. 

Podle mluvčího Britské dopravní policie jeden člověk utrpěl lehčí zranění nohy. Přímo na místě zasahovali zdravotníci, kteří ošetřili na dvacet osob většinou s lehčími zraněními. Lidé si stěžovali zejména na dýchací problémy.

Na místě pomáhali s vysvobozením cestujících i londýnští hasiči, vyslali na místo 14 jednotek včetně záchranářské techniky.

Nešlo o explozi

Cestující byli velmi vyděšení, protože si v první chvíli mysleli, že v podzemí vybuchla bomba. K uklidnění situace podle očitých svědků přispěl řidič soupravy, který informoval cestující, že se nejedná o explozi.

Zatím nic nenaznačuje, že by za nehodou metra mohl být nějaký teroristický čin. Británie je ve stavu pohotovosti kvůli pátečním a sobotním nezdařeným pokusům o teroristické útoky v Londýně a Glasgowě.

V souvislosti s jejich vyšetřováním byl zatčeno už osm osob a ve středu večer tamní úřady snížily stupeň ohrožení teroristickými útoky z nejvyššího, kritického, na druhý nejvyšší, který znamená vážnou hrozbu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám