Hlavní obsah

Desítky zraněných při nehodách autobusů na Slovensku a v Maďarsku

Právo, Novinky, ČTK, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA/BUDAPESŤ/KÁHIRA

Desítky cestujících byly zraněny při úterních nehodách autobusů v Evropě a v Egyptě. Při srážce autobusu s vlakem Německu zahynul jeden člověk a při střetu autobusů v Šarm-aš-Šajchu zemřelo dvanáct osob. Zraněny byly desítky lidí. Nehody na Slovensku a v Maďarsku se obešly bez ztrát na životech, ale v Budapešti bylo zraněno skoro čtyřicet cestujících a u Žiliny deset.

Článek

Ráno havaroval autobus u slovenské obce Nededza nedaleko Žiliny. Jak informovala policejní mluvčí Jana Balogová, když autobus stavěl na zastávce, sjel ze silnice a převrátil se. Zraněno bylo deset cestujících. Na vině je šestačtyřicetiletý řidič. Policisté mu naměřili 2,6 promile alkoholu v krvi.

Až 36 zraněných si vyžádala dopolední nehoda autobusu v Budapešti. Podle agentury MTI se autobus ve XXII. obvodě maďarského hlavního města z neznámých příčin v zatáčce převrátil. Autobus sjel z cesty, prorazil plot a narazil do zdi domu. Hospitalizováno se zlomeninami končetin a žeber bylo 16 cestujících.

"Autobusem jelo 40 důchodců na výlet. Prakticky všichni byli zraněni," uvedl velitel hasičů Pál Győrfi. Policie vyšetřuje příčinu nehody.

Srážky autobusů v Německu a v Egyptě

Při střetu vlaku s autobusem u města Malchin na severovýchodě Německa zahynul jeden člověk a 29 osob bylo zraněno. Stav devíti z nich je podle agentury vážný. Zbývajících 20 zraněných cestujících vyvázlo z nehody jen s lehkými šrámy.Policie spolkové země Meklenbursko-Přední Pomořansko uvedla, že vlak najel do autobusu na přejezdu.

Nejtragičtější následky ale měla srážka dvou autobusů nedaleko egyptského letoviska Šarm aš-Šajch na jihu Sinajského poloostrova. Autobus s dělníky se na dálnici čelně srazil se zájezdovým autobusem. Dvanáct Egypťanů přišlo o život a dalších 58 jich bylo zraněno při srážce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám