Hlavní obsah

Mladík najel dvakrát autem do davu

PAŘÍŽ

Ve Francii se stala jen těžko uvěřitelná nehoda. Opilý mladík v sobotu v noci ve východofrancouzské vesnici Berwiller najel dvakrát za sebou do davu, který se rozcházel ze slavnosti na místním fotbalovém hřišti, a zranil 17 lidí. Svůj nájezd po chvíli ještě jednou opakoval.

Článek

Z pěti vážně raněných jeden odpoledne zemřel, další dva jsou v kritickém stavu. Mladý muž a jeho společník, rovněž opilý, byli zadrženi.

Podprefekt departementu Haut-Rhin v televizi LCI hovořil o "podezření" na záměrný čin. Vzhledem k okolnostem jde asi jen o povinnou opatrnost ve vyjádření. Podle upřesněných svědectví mladík kolem třetí hodiny předstíral najetí do rozcházejícího se davu, ale na poslední chvíli zabrzdil. Za několik minut se ale vrátil a tentokrát opravdu do lidí najel. První zprávy hovořily o tom, že najel do lidí dvakrát.

Řidič, který byl krátce před incidentem ze slavnosti vykázán kvůli provokování, byl i se svým spolujezdcem zadržen blízko místa činu. Rozzuření místní lidé pak jeho auto zapálili.

Ranění byli rozvezeni do nemocnic v Mylhúzách a v Colmaru.

Ministryně vnitra Michele Alliotová-Marieová nařídila pečlivé vyšetření všech okolností incidentu a vyslovila se pro příkladný trest pro pachatele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám