Hlavní obsah

Britové zvažují dobrovolnou "chemickou kastraci" pedofilů

Právo, zr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britští pedofilové se budou moci sami chránit před svými choutkami. Britský ministr vnitra John Reid navrhl, aby brali dávky přípravku Leuproreline, který mužům snižuje hladinu testosteronu.

Článek

Lék se už nyní používá pro ty, kteří se dopustili sexuálních deliktů. Napříště by jej však měli - i když jen na dobrovolné bázi - brát pedofilové čistě proto, aby dokázali zvládat sexuální sklony. Britský tisk tuto metodu označuje za "chemickou kastraci".

Britské úřady ale odmítly myšlenku zpřístupnit údaje o pedofilech v místech, kde tito lidé žijí. V USA se totiž ukázalo, že toto opatření vedlo k přechodu čtvrtiny pedofilů do "ilegality".

Rodiče, pečovatelé a strážci dětí v Británii však mají dostat možnost ptát se policie na osoby, s nimiž jsou jejich děti v častém kontaktu. Informace dostanou jen za podmínky, že je nezveřejní.

Zejména osamělé matky si budou moci na policii prověřit, zda jejich nový přítel nepatří mezi 30 tisíc lidí registrovaných v britském rejstříku sexuálních delikventů. Pedofilové často navazují styk s osamělými matkami, aby tak získali přístup k jejich dětem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám