Hlavní obsah

Podvodník vylákal milióny, tvrdil, že jsou pro Mečiara

Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Bývalý úředník ministerstva privatizace vylákal od skupiny lidí několik miliónů slovenských korun. Tvrdil, že jsou pro bývalého premiéra Vladimíra Mečiara. O kauze informoval ve středu večer Slovenský rozhlas.

Článek

Generální prokurátor Slovenské republiky Dobroslav Trnka ke kauze uvedl: "Případ je ve fázi vyšetřování, takže víc vám k tomu neřeknu."

Také Mečiar ve čtvrtek o případu informoval novináře. "Několik let lákal od lidí peníze s tím, že jsou pro mně. Ve skutečnosti si je ponechal a žil z nich několik let na vysoké noze," uvedl bývalý slovenský premiér.

Mečiar odmítl prozradit jméno podvodníka, ale potvrdil, že tento muž bude zanedlouho postaven před soud. "O celém případu jsem se dozvěděl až ve chvíli, když mně vyslýchal policejní vyšetřovatel," dodal předseda vládní Lidové strany HZDS.

Podle Slovenského rozhlasu je podvodníkem Ivan P. který byl v minulosti úředníkem ministerstva privatizace, později se vydával za příslušníka Slovenské informační služby a figuroval také v případě vydírání známého bratislavského podnikatele. Od prosince 2006 je údajně ve vazbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám