Hlavní obsah

Bushovi se v Římě pokazilo auto, musel jít pěšky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Když si technika postaví hlavu, musí po svých i nejmocnější muž planety. Limuzína amerického prezidenta George Bushe, který je v sobotu na oficiální návštěvě Itálie, před vjezdem do brány amerického velvyslanectví v Římě vypověděla poslušnost a odmítla jet dál. Šéfovi Bílého domu proto nezbylo nic jiného, než vystoupit z vozu, zamávat davu přihlížejících a na ambasádu dojít pěšky.

Článek

Bush se na půdě velvyslanectví setkal se zástupci katolíků. Původně s nimi měl jednat v sídle organizace v římské čtvrti Trastevere. V jejích úzkých uličkách by však bylo obtížné zajistit jeho ochranu, proto se americký prezident rozhodl uskutečnit setkání na ambasádě.

Bushův vůz však z neznámých důvodů před vjezdem do brány přestal jet. Prezidentova kolona se kvůli tomu asi na pět minut zastavila.

Do opravy speciálně upraveného neprůstřelného automobilu se okamžitě pustil automechanik. Dle všeho úspěšně, neboť Bush ve své limuzíně později odjel na setkání s italským premiérem Romanem Prodim.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám