Hlavní obsah

Tajná čísla agentů zveřejnil slovenský T-mobile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

K odpovědnosti za únik utajených telefonních čísel členů Slovenskou informační službu, které zveřejnil portál zoznam.sk, se v úterý přiznal mobilní operátor T-Mobile Slovensko.

Článek

Neúmyslné chyby, kvůli které byla zveřejněna část telefonních čísel zákazníků s aktivovanou službou utajení telefonního čísla, se dopustil zaměstnanec, vysvětlil mluvčí mobilního operátora Andrej Gargulák.  Portál zoznam.sk je vlastněn společností Slovak Telekom, která je mateřskou firmou T-Mobilu.

Na únik čísel upozornil podle Sme autor internetového blogu. Redaktoři na několik čísel zavolali a zjistili, že skutečně mluví s agenty. [celá zpráva]

Policie případ vyšetřuje kvůli možnému ohrožení obchodního, bankovního, poštovního, telekomunikačního a daňového tajemství. Pachateli by mohlo hrozit až 12 let vězení.

Další mobilní operátoři už v pondělí popřeli, že by byla zveřejněna tajná čísla jejich klientů. Odmítl to jak Orange, což je největší mobilní operátor na Slovensku, tak i Telefónica O2.

Podobný případ se na Slovensku stal například v roce 2004, kdy se na veřejnost dostala telefonní čísla několika miliónů klientů obou mobilních operátorů, a to někdy i spolu s jejich rodnými čísly a čísly občanských průkazů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám