Hlavní obsah

Čech se topil v Tatrách ve vodopádu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

O velkém štěstí může mluvit 49letý český turista z Kolína, který ve čtvrtek ve Vysokých Tatrách při prohlídce Studenovodského vodopádu uklouzl a spadl do rozvodněného Studeného potoka. Unášel ho silný proud, ale po sto metrech se mu podařilo z posledních sil zachytit o skálu a dostat se na břeh. Byl značně podchlazený, měl zraněnou hlavu a potřeboval okamžitou lékařskou pomoc.

Článek

Členové Horské záchranné služby přivolali vrtulník z Popradu. Vrtulník Letecké záchranné služby Air Transport Europe zraněného turistu v podvěsu transportoval na nedalekou Bílikovu chatu. Kvůli silným turbulencím dál letět nemohl, proto muže přeložili do přivolané sanitky. Ta ho odvezla do popradské nemocnice. Podle dostupných informací jeho zranění nebylo vážné, ale lékaři si ho ponechali na pozorování.

Čeští turisté se v Tatrách často dostávají do nesnází: 26. března 2007 zemřel přímo na sjezdovce v Západních Tatrách 40letý lyžař z Havířova. [celá zpráva] Už 16. února 2007 zemřel v Západních Tatrách 21letý český horolezec z Ústí nad Orlicí, který podle záchranářů nerespektoval sezónní zákaz vstupu na turistickou stezku v okolí Baníkova, kde se sním utrhl sněhový převis, takže po pádu do hloubky podlehl četným zraněním. [celá zpráva] Tento horolezec se stal už nejméně šestačtyřicátou českou obětí slovenských hor od roku 2001.

Reklama

Související témata:

Související články

V Tatrách se zabil český lyžař

V pondělí dopoledne zahynul v Západních Tatrách na Slovensku čtyřicetiletý český lyžař z Havířova. Na sjezdovce Zverovka - Spálená se mu zkřížily lyže a spadl...

Výběr článků

Načítám