Hlavní obsah

Slovenská policie obvinila Malinovou z křivé výpovědi

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Studentku maďarské národnosti Hedvigu Malinovou v neděli policie obvinila z křivé výpovědi za to, že si loni v létě vymyslela přepadení slovenskými nacionalisty. Právu to sdělil mluvčí slovenské policie Martin Korch.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Hedviga Malinová

Článek

V případě odsouzení jí hrozí tři až pět let vězení. Obhájce Malinové Roman Kvasnica dál trvá na tom, že studentka byla přepadena. Postup prokuratury a policie už napadl u slovenského ústavního soudu.

Malinová tvrdí, že ji 25. srpna 2006 v Nitře napadli slovenští nacionalisté za to, že na ulici mluvila maďarsky. Měli ji fyzicky napadnout a na halenku napsat "Maďaři, za Dunaj". V září policie zastavila trestní řízení s tím, že skutek se nestal. Podle vyšetřovatelů se nápis na blůzce studentky shoduje s jejím rukopisem.

Navíc našli její DNA na známce obálky, v níž jí údajně pachatelé měli poslat osobní věci, které jí prý odcizili. Případ vyvolal napětí ve slovensko-maďarských vztazích a zrušení schůzky slovenského a maďarského premiéra.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám