Hlavní obsah

Požár zničil uralskou kavárnu, lidé mohli být mrtví dřív

– MOSKVA
Novinky, ČTK, RIA Novosti

Nejméně deset lidí přišlo v neděli večer o život při požáru v zaplněné kavárně v ruském městě Orsk v jižním uralském regionu Orenburku. Původní zprávy ruského ministerstva pro mimořádné situace, že požár zapříčinil výbuch, úřady dále nepotvrzují. Nyní ale tvrdí, že příčina je neznámá. Deník RIA Novosti však píše, že šlo o cílenou lidskou akci. Podle některých ruských médií byly dokonce oběti v době požáru již po smrti.

Článek

"Výbuch byl příčinou následného požáru, který budovu zcela zničil," řekl původně mluvčí ministerstva pro mimořádné situace Viktor Belcov. Nyní úřady tvrdí, že příčina vzniku požáru je neznámá. Svědci nicméně uvádějí, že přibližně v době, kdy se oheň rozhořel, slyšeli silné rány. Zatím se ale neví, z čeho vycházely.

Podle některých ruských médií vyšetřovatelé nevylučují možnost, že oběti byly v době, kdy začalo hořet už po smrti. Požár tak mohl sloužit jen k zahlazení stop. Jedna z obětí prý měla na těle řezné rány způsobené nožem. Agentura AP napsala, že mohlo jít o vyřizování obchodních sporů.

Kavárna začala hořet okolo čtvrt na jedenáct večer místního času a za chvíli se požár rozšířil na plochu 180 metrů čtverečních. Mezi pěti mrtvými muži a pěti ženami je majitel bistra, personál a zákazníci. Podle místních úřadů už pod sutinami není nikdo další uvězněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám