Hlavní obsah

Žena zemřela při porodu, zůstalo po ní 11 dětí

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Celé Slovensko sleduje příběh rodiny z vesnice Koprivnica u Bardejova. Při porodu dvojčat zemřela 33letá matka a otec zůstal sám s jedenácti dětmi. "Moje manželka Monika při porodu císařským řezem upadla do kómatu a už se neprobrala," uvedl zoufalý 41letý otec Marián Kertys.

Článek

O dvojčata se zatím starají příbuzní. "Nemám pro ně ani kočárek. Nemůžou s nimi chodit ani na procházky," říká Marián. V současné situaci nemá na koupi kočárku pro dvojčata peníze. Marián je zedník a pracoval na živnost. Nyní nemůže pracovat, protože veškerý čas věnuje dětem. "Žijeme z vdovského důchodu a sociální dávky. V domácnosti mi naštěstí pomáhají nejstarší děti. Patricii je 13 a Monice 12 let. Nastěhovala se k nám také moje 70letá maminka, abychom tuto situaci zvládli," dodal Marián.

Manželé žili šťastně a společně vychovávali devět dětí. Když se dozvěděli, že čekají dvojčata, řekli si, že je vychovají stejně, jako ostatní děti. Dvojčata Gabriel a Gabriela jsou v pořádku, ale máma po porodu upadla do kómatu a po osmi dnech zemřela. "Manželka neměla žádné zdravotní problémy. Krátce před porodem doma myla okna," vzpomíná Marián.

Reklama

Výběr článků

Načítám