Hlavní obsah

Letadlo s europoslanci nouzově přistálo kvůli hrozbě bombou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MNICHOV

Kvůli hrozbě pumového atentátu přistálo v pondělí letadlo řecké společnosti Olympic Airways letící z Atén do Štrasburku mimořádně v Mnichově. Všech 130 cestujících a sedm členů posádky bylo ze stroje bezpečně evakuováno. Žádné výbušniny na palubě letadla nalezeny nebyly.

Článek

Hrozba pumového atentátu přišla ve chvíli, kdy už byl Boeing 737 ve vzduchu. Let 144 opustil Atény v 9:20 místního času. O padesát minut později volal na policii anonym, že na palubě stroje je zařízení, které exploduje.

"Hrozbu oznámil telefonát na řeckou policii, když bylo letadlo ve vzduchu," uvedla mluvčí aerolinií Angeliki Gypakiová. "Následovala standardní procedura. Letadlo bylo blízko Štrasburku, takže nouzově přistálo na mnichovském letišti," dodala.

Stoj byl proto odkloněn a nouzově přistál v Mnichově. Všechny cestující se podařilo ve zdraví evakuovat, uvedla řecká televize. Mezi cestujícími bylo 12 členů Evropského parlamentu. 

Na palubu stroje pak nastoupili odborníci a pyrotechnici. "Doufám, že to byla fáma," sdělil mluvčí řeckého ministerstva zahraničí Giogos Koumoutsakos. Žádné výbušniny na palubě letadla nalezeny nebyly.

Reklama

Výběr článků

Načítám