Hlavní obsah

Čech zahynul při dálniční havárii v Polsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VRATISLAV

V Polsku na dálnici A4 u obce Legnica u Vratislavi došlo v sobotu k vážné dopravní nehodě, která si vyžádala kolem čtyřiceti zraněných. Podle mluvčí Ministerstva zahraničních věcí ČR Zuzany Opletalové tam havaroval i autokar, ve kterém zemřel jeden český občan.

Článek

Mezi zraněnými se podle ministerstva nachází také jedna Češka, ta je v nemocnici s těžkými zraněními. Bližší okolnosti dopravní nehody nejsou dosud známy, vyšetřuje je tamní policie.

Český generální konzul v Katovicích Josef Byrtus upřesnil, že zraněny byly ještě dvě osoby, které mají české i německé občanství. Rodiny byly o nehodě již informovány, řekl Byrtus. Všichni pasažéři pocházejí z okolí Opavy.

Češi jeli po dálnici A4, kde se v pátek po 22:00 stala nehoda autokaru, při níž bylo zraněno okolo 30 lidí. Český řidič osobního vozu podle policie zřejmě při míjení havárie, která se do sobotního dopoledne odstraňovala, nedával pozor, narazil do svodidel a převrátil se na střechu.

Reklama

Výběr článků

Načítám