Hlavní obsah

Dva muži opili prvňáka do němoty

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
BRATISLAVA

Dva muži pod hrozbou násilí opili žáka první třídy ve slovenské obci Veľké Ripňany nedaleko města Topolčany. Jak informoval deník Nový čas sedmiletého Dominika museli zachraňovat lékaři, kteří mu ještě po čtyřech hodinách naměřili 0,21 promile alkoholu. Jak potvrdil policejní mluvčí Miloš Fábry oběma mužům hrozí čtyři až deset let vězení.

Článek

"Syn si vzal kolečkové brusle a šel za kamarádem. Ve vedlejší ulici pomáhali dva muži na stavbě domu. Byli opilí. Když šel Dominik kolem, zatáhli ho do dvora. Zamkli a na dvůr pustili psa, aby nemohl uprchnout. Opili ho téměř do bezvědomí," líčila situaci zděšená matka malého Dominika.

Žák první třídy později vypověděl, že muži mu pohrozili, že pokud nebude pít, utopí ho v potoce. "Přitiskli mi sklenici k ústům a přinutili mě vypít jednu velkou sklenici a jednu menší. Pil jsem něco hnědého," vysvětloval Dominik. Byl to pravděpodobně koňak.

"Syn se vrátil domů, stále měl na nohou brusle, venku spadl a udeřil se o sloup. Pohyboval se jako loutka, vůbec se neovládal, nemohl stát na nohou," dodala matka. Dominik skončil na oddělení ARO v nemocnici v Topoľčanech. Muži ve věku 45 a 36 let byli zadrženi a jsou ve vyšetřovací vazbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám