Hlavní obsah

Šestnáctiletý mladík zemřel po 45 sklenkách tequily

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Němečtí politici a svaz hotelů a restaurací se minulý týden vyslovili pro zpřísnění zákonů o podávání alkoholických nápojů poté, co o několik dní dříve zemřel šestnáctiletý Berlíňan na otravu alkoholem.

Foto: Profimedia.cz

Populární nápoj je vyráběný z listů agáve

Článek

Dolnosaský premiér Christian Wulff (CDU) požadoval zákaz tzv. Flatrate partys, na nichž mladí za deset eur mohou vypít tolik alkoholu, kolik chtějí: "Pořádat něco takového je špatné. Věřím, že na to přijdou i ti, kdo na tom vydělávají."

Expert SPD Karl Lauterbach je přesvědčen, že stát musí lépe a hlavně účinněji chránit mladé před alkoholem. "Je to úkol spolkových úřadů. Nesmí jít o to, chránit hospody. Musí jít o to, chránit naši mládež."

Německý svaz hotelů a restaurací vyzval majitele restaurací a hospodské, aby nepořádali takové akce.

Student gymnázia Lukas W. zemřel minulý týden po měsíci v kómatu. Vyrazil na narozeninovou party s kamarády. Hospodský nabídl zadarmo večeři tomu z nich, kdo vypije nejvíce sklenek tequily - tedy destilátu se zhruba 38 procenty alkoholu. Lukas vyhrál, vypil jich 45 a zpil se do němoty. "Nejdřív spal, a pak se probral. Zmodral, zvracel a dusil se zvratky. Volali jsme ihned záchranku," řekl televizi RTL jeden z kamarádů. Mladíka se 4, 8 promile alkoholu v krvi odvezla sanitka na jednotku intenzivní péče univerzitní kliniky Charité.

Studentova matka podala trestní oznámení na neznámého pachatele. Německé zákony dovolují konzumaci piva, vína a šampaňského mladým nad 16 let, tvrdý alkohol smějí ale pít od až od 18 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám