Hlavní obsah

Únos Nataschi Kampuschové možná zorganizovala matka

– VÍDEŇ
Novinky, The Independent,

Vídenští vyšetřovatelé prošetřují nová tvrzení v případu únosu Nataschi Kampuschové, podle nichž se na jejím únosu měla podílet dívčina matka. Jejím motivem údajně mohla být snaha utajit, že její dcera byla v dětství zneužívána. Tvrdí to bývalý policista, který únos vyšetřoval.

Článek

Martin Wabl, bývalý rakouský soudce a politik, který se případem Kampušové zabýval v době jejího únosu v březnu 1998, prohlásil ve čtvrtek před vídeňským soudem, že se domnívá, že za únosem Nataschi byla její matka Brigitte Sirnyová.

Natascha Kampuschová utekla svému vězniteli, 44letému Wolfgangu Priklopilovi z podzemní místnosti jeho domu loni v srpnu. [celá zpráva] Priklopil po jejím útěku skočil pod vlak.

Matka Nataschi se s únoscem znala

Martin Wabl před soudem řekl, že se Priklopil a Sirnyová znali. Sirnyová prý únos zorganizovala, aby zatajila, že její dcera byla v dětství zneužívána pedofily a focena v provokativních pózách. Wablovi právní zástupci tvrdí, že jejich klient má svědectví devíti lidí, mezi nimi i sousedů Sirnyové a jejího bývalého přítele, jež prokazují, že Sirnyová byla do únosu dcery zapletena.

Jeden z hlavních Wablových svědků, Němec Thomas Vogel, údajně řekl rakouské policii pár dní po únosu Kampuschové, že existuje "porno film s pedofilskými scénami", ve kterých unesená figuruje.

Kontroverzní snímky z rodinného alba

Max Edelbacher, někdejší šéf vídeňské policie, který případ zpočátku vyšetřoval, potvrdil, že jedna z vyšetřovacích verzí se zabývala podezřením, že Natascha Kampuschová neměla radostné dětství a její rodiče ji nutili k provozování sexu. Edelbacher se odvolával na snímky z rodinného alba, na nichž pózovala Natascha polonahá v jezdeckých botách a s bičíkem. Jiná fotografie prý zase zachycovala 10letou Kampuschovou, jak leží na posteli nahá, jen s koženým šálem.

Briggitte Sirnyová a Ludwig Koch, otec Nataschi, obvinění důrazně popírají. Také Natascha tvrdí, že jí matka řekla, že s únosem neměla nic společného a ona jí to věří. O svém vztahu k Priklopilovi se Kampuschováová vyjadřuje rezervovaně, přiznala však, že se únosce staral o všechny její potřeby.

Soud si nyní vyhradil čtyři týdny na rozhodnutí, zda případ znovu otevře a povolá k výslechu také samotnou Nataschu Kampuschovou.

Reklama

Související témata:

Související články

Testy DNA potvrdily totožnost unesené Nataschy

Výsledky testů DNA jednoznačně potvrdily identitu dívky, kterou její věznitel držel osm let v zajetí ve sklepě v dolnorakouském Strasshofu. Testy potvrdily,...

Výběr článků

Načítám