Hlavní obsah

Testy DNA vyloučily otcovství šéfa polské Sebeobrany

VARŚAVA

Nařčení členky polské strany Sebeobrana Anety Krawczykové, že by měl být polský vicepremiér a šéf strany Andrzej Lepper otcem dítěte, je podle polských médií falešné. Prokázaly to testy DNA, kterým se Lepper podrobil.

Článek

Krawczyková tvrdila, že se do strany dostala výměnou za sex s představiteli hnutí. Lepper byl požádán, aby se podrobil testu otcovství v rámci vyšetřování, v němž bylo vzneseno obvinění, že on a další jeho stranický kolega nabízeli práci ve straně výměnou za poskytnutí sexuálních služeb.

Náměstek generálního prokurátora Jerzy Engelking listu Gazeta Wyborcza řekl, že podle testů DNA není Lepper otcem dcery Anety Krawczykové, bývalé poradkyně Sebeobrany, která je v tomto případě hlavní svědkyní.

Krawcyzková předtím tvrdila, že otcem jejího dítěte je Lepperův spolupracovník Stanislaw Lyźwiński. Testy DNA to sice vyloučily, ale proti Lyźwińskému byla v této kauze vznesena další obvinění a byl posléze vyloučen ze strany.

Testům se podrobilo více mužů

V případu Krawczykové vyslechlo státní zastupitelství desítky mužů; několik z nich se podrobilo testům DNA, které měly prokázat, zda jsou otci jejího dítěte. Výsledky byly doposud negativní.

"Důvěryhodnost Anety Krawczykové je nyní silně zpochybněna," citoval dnes Engelkingova slova list Gazeta Wyborcza.

Lepper, kterého ze sexuálního zneužívání obvinilo několik žen, jakoukoli souvislost s aférou odmítá. Polský hlavní prokurátor minulý měsíc řekl, že není žádný důvod ho obvinit nebo žádat parlament, aby ho zbavil imunity.

Sexuální aféra v Sebeobraně již neplní stránky polských novin, ale stále se o ní živě diskutuje. Opozice na začátku prosince dokonce kvůli tomu navrhla předčasné volby, které však největší vládní strana Právo a spravedlnost zamítla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám