Hlavní obsah

Do českého mikrobusu v Rakousku narazil opilý řidič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

INNSBRUCK

Mikrobus s devíti Čechy havaroval v sobotu ráno na rakouské dálnici A12. Kolizi zřejmě zavinil čtyřiadvacetiletý rakouský řidič, který do mikrobusu vrazil se svým autem. Mladík byl pod vlivem alkoholu. Podle rakouské agentury APA bylo lehce zraněno 11 lidí. Mikrobus se po nárazu do svodidel převrátil.

Článek

Český mikrobus dostal smyk a po nárazu do svodidel se převrátil. Záchranáři převezli poraněné na kliniku do Innsbrucku a do nemocničního zařízení v Hallu.

Nejvážnějším zraněním je zlomená klíční kost čtyřiadvacetileté pasažérky mikrobusu, dalších sedm Čechů utrpělo lehká poranění.

Záchranáři převezli poraněné, včetně řidiče mikrobusu s pražskou poznávací značkou, na kliniku do Innsbrucku a do nemocničního zařízení v Hallu. "Všichni zranění Češi byli po ošetření z obou nemocnic propuštěni. Žádné zranění nebylo podle ošetřujících lékařů natolik vážné, aby si vynutilo hospitalizaci," řekl Milan Kovář z konzulárního oddělení české ambasády ve Vídni. Kovář také řekl, že nikdo ze zraněných českou konzulární službu nekontaktoval.

Kolizi podle všeho zavinil třiadvacetiletý rakouský řidič, jehož údajně přepadl mikrospánek. Policie naměřila v krvi rakouského řidiče 1,2 promile alkoholu. Jeho automobil vrazil zezadu do mikrobusu, jedoucího předpisově po pravé straně silnice. V osobním voze seděl ještě dvaadvacetiletý spolujezdec. Oba Rakušané v automobilu utrpěli podle místní policie nespecifikovaná poranění. Český mikrobus dostal smyk a po nárazu do svodidel se převrátil.

Dálniční úsek byl ve směru do Vorarlberska po dobu odstraňování následků nehody uzavřen. Přechodně se zde vytvořila přibližně pět kilometrů dlouhá kolona automobilů.

Reklama

Výběr článků

Načítám