Hlavní obsah

Vladimíru Mečiarovi museli operovat srdce

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BANSKÁ BYSTRICA

Bývalý slovenský premiér Vladimír Mečiar (65) se v neděli v Rooseveltově nemocnici v Banské Bystrici podrobil operaci srdce. Jak informoval přednosta zdejšího kardiocentra Peter Mečiar operace trvala tři hodiny a byla úspěšná.

Článek

"Pacientovi byl voperován několikanásobný by-pass, čímž se přemostily zúžené tepny. Operaci provedl tým specialistů z Banské Bystrice a Košic," uvedl Peter Mečiar, který je vzdáleným příbuzným expremiéra.

Podle slovenských médií dorazil Mečiar do nemocnice v deset hodin dopoledne a na operačním sále byl od 14.00 do 17.00. "Další informace o průběhu operace podáme na pondělní tiskové konferenci. Srdce je natolik citlivý orgán, že okamžitě po operaci není možné říct výsledky," dodal.

Kolem Mečiarovy operace byla spousta dohadů. Ani v centrále HZDS do poslední chvíle nevěděli, kdy se má operace uskutečnit. "Víme pouze tolik, že byl dnes operovaný. Víc nevíme ani my," uvedl v neděli v televizi TA3 poslanec HZDS Ján Kovarčík. Podle slovenských médií bude Mečiar práce neschopný minimálně měsíc.

Předoperační vyšetření Mečiar absolvoval v prosinci 2006 a lékaři mu doporučili vyhýbat se stresům. Mečiar je známý svou prudkou povahou. Měl potíže s dýcháním, co způsobovalo proudění málo okysličené krve. Mečiarovi se do operace nechtělo a několik let raději užíval léky. Bývalý premiér v prosinci 2005 překonal těžký zápal plic a měl problémy také s páteří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám