Hlavní obsah

Mečiara bude operovat Mečiar

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Bývalého slovenského premiéra a předsedu vládní Lidové strany HZDS Vladimíra Mečiara (65) čeká operace srdce, v rámci které mu mají voperovat by-pass. Ústřední tajemnice Lidové strany HZDS Zdenka Kramplová potvrdila, že Mečiara budou operovat zanedlouho. Operaci by měl ve Středoslovenském ústavu srdečních a cévních nemocí v Banské Bystrici provést jeho vzdálený příbuzný Peter Mečiar.

Článek

Peter Mečiar je ředitelem zdejšího kardiocentra. By-passem mají lékaři expremiérovi přemostit zúžené místo na srdeční tepně.

Opoziční poslanec Vladimír Palko tvrdí, že Mečiara už operovali ve čtvrtek, ale HZDS to důrazně popřelo. Mečiar měl dlouhodobě potíže s dýcháním, což mu působilo problémy s okysličováním krve. Bral delší dobu léky na srdce, ale lékaři rozhodli o nutnosti kardiochirurgického zákroku.

Mečiar se v minulosti rád chlubil svým vynikajícím zdravím a před několika lety ještě údajně zvedal činky. S přibývajícím věkem však měl stále častěji zdravotní potíže. V roce 2004 se léčil v Košicích s problémy s dýcháním a s páteří. V prosinci 2005 překonal těžký zápal plic.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám