Hlavní obsah

Žena, možná Češka, porodila na rakouské dálnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

V autě na odstavném pruhu rakouské dálnice A2 nedaleko Vídně porodila neznámá žena dítě. Podle agentury APA to byla Češka. Její muž požádal jednoho z projíždějících řidičů o pomoc. Muž z Vídně zavolal záchranku, a než přijela, pomáhal s porodem. Mladá rodina ale odjela dřív, než lékaři dorazili.

Článek

Že šlo o českou rodinu, řekl muž, který přivolával lékaře. Lékaři mu během porodu dávali po telefonu pokyny. Po odjezdu rodiny lékařům popsal stav rodičky i dítěte. Ti pak konstatovali, že oba jsou zřejmě v pořádku.

Událost se stala poblíž nákupního střediska Shoppingcenter Süd u Vösendorfu.

Když porod skončil, otec dítěte popisovaný jako "hekticky jednající muž" nehledě na domluvy počkat nasedl do auta a odjel. Kterou nemocnici na rakouském území rodina navštívila, a zda tak vůbec učinila, není zatím známo.

Rodina cestovala podle záchranky zřejmě od Česka pryč, protože její auto se pohybovalo ve směru od dálničního obchvatu Vídně S1 po dálnici A2 směrem k jihu, tedy ve směru na rakouské Štýrsko a Korutany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám