Hlavní obsah

Scotland Yard potvrdil, že Dianina smrt byla nehoda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britský Scotland Yard ve čtvrtek oznámil výsledky speciálního vyšetřování smrti princezny Diany, které vedl jeho bývalý velitel lord John Stevens. Policie tak potvrdila, že smrt Diany v srpnu 1997 byla tragická nehoda.

Článek

Smrt Diany a jejího milence Dodiho Al Fayeda v jednom z pařížských tunelů zavinil fakt, že řidič auta, v němž pár prchal před novináři, byl opilý a jel téměř dvakrát vyšší rychlostí, než bylo dovoleno.

Výsledky vyšetřování, které veřejnost s napětím očekávala, jsou známy již několik dní. [celá zpráva] Odborníky překvapuje, že osobnost Diany, která je již devět let po smrti, veřejnost stále velmi zajímá. [celá zpráva]

Dodiho otec: byla to vražda

Proti závěrům šetření se již postavil otec Dodiho otec Mohammed Al Fayed. Ten řekl v rozhovoru pro americkou televizi, že takový závěr je ostudný a že nechápe, jak se k němu může Stevens propůjčit. Stevens je přitom považován za jednoho z nejlepších britských vyšetřovatelů. Al Fayed tvrdí, že Dianu a jeho syna nechala zabít královská rodina.

Vyšetřování, které stálo několik milionů liber, trvalo několik let, bylo při něm vyslechnuto několik set svědků a zpracovány tisíce stran popisu důkazů, mělo udělat definitivní tečku za spekulacemi o Dianině smrti. Po Novém roce začne ještě oficiální řízení před koronerkou, která má vydat soudní verdikt.

Reklama

Související témata:

Související články

Princezna Diana zřejmě zemřela opilá

Ačkoli 31. srpna uplynulo od tragické smrti princezny Diany už devět let, objevují se stále nové spekulace o možných příčinách, jak a proč zemřela. Veřejnost...

Řidič Diany byl opilý, potvrdily to testy DNA

Francouzské policejní vyšetřování smrti britské princezny Diany potvrdilo, že její řidič Henri Paul byl v době nehody opilý. Vinu za nehodu už připsaly Paulovi...

Výběr článků

Načítám