Hlavní obsah

Test DNA očistil polskou Sebeobranu ze sexuálního skandálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VARŠAVA

Výsledky testů DNA téměř stoprocentně vyloučily tvrzení Anety Krawczykové, že má dítě s poslancem Lyźwińským, který ji údajně sexuálně vykořisťoval. Žena zároveň tvrdila, že spala také s lídrem strany Sebeobrana Andrzejem Lepperem. S oběma muži souložila údajně proto, aby získala a udržela si práci ve straně.

Článek

Její tvrzení, že otcem jejího dítěte je Lyźwiński se v testu DNA ukázalo jako nepravdivé a vyšetřovateli bylo zamítnuto. Šéf strany Sebeobrana Andrzej Lepper prohlásil, že s Krawczykovou sex nikdy neměl a označil její tvrzení za "šílené".

Sexuální zneužívání tohoto typu se v Polsku trestá odnětím svobody až na osm let. Celý skandál ohrozil existenci vládní koalice, kde stranu Právo a spravedlnost doplňují dvě malé strany - Liga polských rodin a právě Sebeobrana. Značně přiblížil předčasné volby, k nimž vyzvala v pátek opoziční Občanská platforma. [celá zpráva]

Krawczyková minulý týden tvrdila, že s Lepperem spala v roce 2001. Prohlásila také, že aby si získanou práci udržela, tak musela spát s Lyźwińským. Dle ní byly zneužívány i další ženy pracující ve straně Sebeobrana. [celá zpráva] Pak dodala, že z Lyźwińským má dítě.

Výsledky testů DNA jsou prý spolehlivé téměř na 100 procent, takže není žádný důvod, aby byly výsledky prověřovány.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám