Hlavní obsah

Německý student prý připravoval útok na učitele ve škole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Německá policie v pondělí oznámila, že zabránila dalšímu útoku ve škole. Šestnáctiletý student gymnázia ve Herxheimu ve spolkové zemi Porýní-Falc chtěl zaútočit na sedm učitelů školy. Zadržen byl, protože svůj plán zveřejnil na internetu. Policie jej zadržela a vyslýchá.

Článek

O chystaném útoku policii informovali v neděli dva jiní žáci školy, kteří si všimli avíza na internetu. Šestnáctiletý student ve něm hrozil útokem na sedm učitelů s tím, "že jim vrátí vše, co mu udělali". Policii potvrdili, že hrozbu zveřejnil jejich spolužák.

Policie podnikla v bytě předpokládaného pachatele prohlídku a zabavila jeho počítač. Student se ale hájí, že zprávu umístil pod jeho jménem na internet spolužák, který zná jeho vstupní heslo. Policie poté zabavila i počítač spolužáka. Oba mladíci se při výsleších nadále vzájemně obviňují.

Čin chtěl mladík spáchat týden poté, co osmnáctiletý bývalý žák reálného gymnázia v Emsdettenu vtrhl do školy, zranil pět lidí a pak se zastřelil. [celá zpráva]

Minulý týden berlínská policie zabránila jinému podobnému útoku v Berlíně, kde 17letý student už vypracoval seznam lidí, které chtěl zabít.

Ještě tragičtěji skončil čtyři roky starý případ z Erfurtu, kde devatenáctiletý student Robert Steinhäuser zastřelil na svém bývalém gymnáziu 16 lidí a pak i sebe.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám