Hlavní obsah

Slovenská policie chytla vrahy podnikatele Kubašiaka

– BRATISLAVA
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Slovenská policie v sobotu v noci chytla dva muže, kteří podle všeho v úterý zavraždili podnikatele Jána Kubašiaka. Muže několik dní hledala policie, zapojila se i armáda. Muži byli zadrženi ve městě Prievidza zhruba v půl desáté večer.

Článek

"Róbert Petluš a Juraj Rozsík při zatýkání nekladli odpor a nebyli ani ozbrojeni. Petluš neměl doklady, pouze u Rozsíka našli nůž a policejní průkaz," uvedl policejní prezident Ján Packa.. V Prievidzi bydlí Pozsíkova rodina a oba muži sem přišli pěšky. Podle Packy měl Rozsík "rozmlácené nohy".

Po celou sobotu policisté prohledávali okolí obcí Nová Baňa a Žarnovice. Okolí bylo neprodyšně uzavřeno a policisté kontrolovali každý projíždějící automobil. Do Nové Baně a z města nepouštěli nikoho.

Jeden ze zadržených mužů, Robert Petluš, je bývalý policista. Druhý, Juraj Rosík, je stále členem policejního sboru. Všem pachatelům hrozí doživotí za vraždu a útok na policisty.

Už v pátek dopoledne policie zadržela otce jednoho z vrahů, který měl u sebe součásti zbraně a jídlo. Na místě, kde se vrazi ukrývali, našla policie zkrvavené obvazy.

Slovenské policii se vraždu 39letého podnikatele Kubašiaka, kterého zavraždili v úterý v obci Polomka ve střední části země, podařilo objasnit už ve čtvrtek. Zadrželi bývalého dvaatřicetiletého policistu Roberta Červeňana.

Muže zabili před jeho rodinou

Červeňan byl do roku 2005 členem speciálních jednotek tzv. kukláčů se sídlem v Trenčíně a Rosík je stále členem speciální jednotky. "Červeňan vypovídá a spolupracuje. Údajně chtěli jen loupit a vraždu svaluje na druhé dva muže," uvedl policejní ředitel Ján Packa. Pachatelé v kuklách vtrhli do domu podnikatele s tím, že se jedná o policejní akci. Manželku podnikatele, jeho sedmiletou dceru a další členy rodiny svázali. Soused si všiml podezřelého pohybu a přivolal policii.

Dvoučlenné hlídce pachatelé ukázali služební průkazy, následně je odzbrojili a svázali. Kubašiaka vzápětí zastřelili ranou do hlavy. Policie je pronásledovala. Unikající pachatelé stříleli po policejní hlídce a jeden policista byl vážně zraněn.

Podle televize TA3 se jméno Kubašiaka spojuje s údajným bossem podsvětí Mikulášem Černákem, který je ve vězení. Lidé v Polomce mluví o vyrovnávání si účtů. zavražděný Kubašiak měl údajně spolupracovat s policií.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám