Hlavní obsah

Slovenského podnikatele zastřelili bývalí policisté

Právo, ivi, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenské policii se podařilo objasnit vraždu 39letého podnikatele Jána Kubašiaka, kterého zavraždili v úterý v obci Polomka ve střední části země. Policie zadržela bývalého dvaatřicetiletého policistu Roberta Červeňana. Další dva pachatelé Robert Petluš, rovněž bývalý policista a Juraj Rosík, který je stále členem policejního sboru, jsou nadále na útěku. Informoval o tom policejní ředitel Ján Packa na mimořádné tiskové konferenci.

Článek

Podle Packy všem pachatelům hrozí doživotí za vraždu a útok na policisty. Červeňan byl do roku 2005 členem speciálních jednotek tzv. kukláčů se sídlem v Trenčíně a Rosík je stále členem speciální jednotky. "Červeňan vypovídá a spolupracuje. Údajně chtěli jen loupit a vraždu svaluje na druhé dva muže," dodal Packa.

Pachatelé v kuklách vtrhli do domu podnikatele s tím, že se jedná o policejní akci. Manželku podnikatele, jeho sedmiletou dceru a další členy rodiny svázali. Soused si všiml podezřelého pohybu a přivolal policii. Dvoučlenné hlídce pachatelé ukázali služební průkazy, následně je odzbrojili a svázali. Kubašiaka vzápětí zastřelili ranou do hlavy. Policie pachatele pronásledovala. Unikající pachatelé stříleli po policejní hlídce a jeden policista byl vážně zraněn.

Podle televize TA3 se jméno Kubašiaka spojuje s údajným bossem podsvětí Mikulášem Černákem, který je ve vězení. Lidé v Polomce mluví o vyrovnávání si účtů. zavražděný Kubašiak měl údajně spolupracovat s policií.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám