Hlavní obsah

Hledaní pasažéři z trajektu přes La Manche se našli v pořádku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN/PAŘÍŽ

Dvě osoby, které se údajně ztratily v noci na dnešek z trajektu plujícího přes kanál La Manche a po kterých britští a francouzští záchranáři usilovně pátrali prakticky celý dnešní den, se našly zdravé a v pořádku v Bruselu. Uvedly to večer francouzské úřady s tím, že šlo o nedorozumění.

Článek

"Tyto dvě osoby, muž a žena, přijeli do Bruselu autem. V Calais řekli řidiči svého autobusu, který je měl dovézt až do Belgie, že chtějí dokončit cestu osobním autem, ale řidič je nepochopil a poté si myslel, že tito dva turisté chybí. Za toto nedorozumění může jazykový problém," řekl mluvčí námořní policie. Státní příslušnosti páru a řidiče neupřesnil.

Řidič spustil poplach kolem čtvrté ráno SEČ, když připlul do francouzského Calais. Nejprve upozornil personál, který loď dvakrát prohledal. Poté byly do velké a nákladné pátrací akce nasazeny vrtulníky i lodě.

"Je to velká operace. Mluvíme tu o 40 kilometrech mezi Doverem a Calais, nehledě na příliv a větry," varoval ráno mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám