Hlavní obsah

Vězení hrozí dívce, která si vymyslela, že ji zbili slovenští nacionalisté

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenská policie prověřuje trestní oznámení na studentku maďarské národnosti Hedvigu Malinovou v případě jejího údajného přepadení slovenskými nacionalisty. Malinové hrozí tři až pět let vězení za křivou výpověď, křivou přísahu, šíření poplašné zprávy a za podněcování národnostní nesnášenlivosti.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Hedviga Malinová

Článek

Trestní oznámení na Malinovou sepsal anonymní občan z Bratislavy. Případ je už v rukou Úřad justiční a kriminální policie v Nitře.

"V dalším postupu vyšetřovatel oznámení odmítne nebo skutečnost prověří a rozhodne o dalším konání," uvedl mluvčí Okresní prokuratury v Nitře Jaroslav Maček.

Malinová nadále tvrdí, že ji 25. srpna v Nitře zmlátili dva mladíci za to, že mluvila maďarsky. [celá zpráva] Na oblečení ji měli napsat hesla "Maďaři za Dunaj" a "Slovensko bez parazitů". Policie dospěla k názoru, že studentka si přepadení vymyslela, a proto 11. září vyšetřování zastavila.

Případ vyvolal značné napětí ve slovensko - maďarských vztazích.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám