Hlavní obsah

Zvolenský hokejový stadión byl uzavřen, hrozí zřícení střechy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZVOLEN

Ve Zvolenu byl uzavřen hokejový stadión šestého mužstva slovenské ligy HKM. Podle statika je střecha nebezpečná, dřevěné nosníky jsou nadměrně namáhány těžkým sněhem a prohýbají se. V současnosti deset pracovníků odklízí ze střechy sníh.

Článek

"Hlavní ledová plocha je momentálně uzavřena, situaci řeší vedení města i klubu," řekla Miroslava Mihálová ze sekretariátu klubu. Do dalšího zápasu, který má mužstvo odehrát před domácím publikem 28. února, bude statik posuzovat bezpečnost střechy stadionu znovu. Slovenská hokejová liga má stejně jako česká olympijskou přestávku.

Podle primátora města Miroslava Kuseina bude muset být ještě letos střecha zvolenského stadionu, postaveného v roce 1974, celkově rekonstruována.

Zvýšenou pozornost sněhovému zatížení začali věnovat majitelé budov na Slovensku po zřícení střech na autobusové stanici v Turzovce, tělocvičně v Rakové, ale hlavně po neštěstí v polských Katovicích, kde se 28. ledna zřítila střecha veletržní haly na návštěvníky výstavy poštovních holubů. Na středním Slovensku se zatím zřítila pouze střecha rodinného domu v Banské Bystrici.

Problémy na silnicích

Sníh také komplikuje situaci slovenským motoristům. Obtížná situace je zejména na severu země. Policie upozornila, že na hraničním přechodu s Českou republikou Lysá pod Makytou - Střelná je kvůli množství sněhu omezen provoz.

Podle Slovenské správy silnic jsou všechny dálniční úseky, rychlostní komunikace a silnice první třídy sjízdné. Jejich povrch je většinou mokrý nebo na něm leží sníh do pěti centimetrů.

Horská služba vyhlásila vysoký stupeň lavinového nebezpečí v Západních Tatrách. Zvýšené riziko pádu lavin je i ve Vysokých a Nízkých Tatrách.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám