Hlavní obsah

Zpěvák Jackson byl obviněn za sex s chlapcem

– LOS ANGELES

Americký popový zpěvák Michael Jackson byl ve čtvrtek před soudem v Santa Maria ve státě Kalifornie formálně obviněn z opakovaného sexuálního zneužívání nezletilého. V případě, že bude Jackson shledán vinným, hrozí mu v prvním případě tři až osm let vězení. Za opakované zneužívání by pak mohl být odsouzen až na dva roky za každý prokázaný skutek.

Foto: O. Šlechtický

Radní města Příbrami, Ing. Juraj Molnár.

Článek

Podle amerických médií hrozí Jacksonovi maximální trest 24 let odnětí svobody. Kopie žaloby proti Jacksonovi byly v soudní budově v Santa Marii nedaleko Jacksonova ranče Neverland předány sdělovacím prostředkům. 

Zpěvák byl 20. listopadu krátce zatčen pro podezření ze sexuálního zneužívání nezletilého chlapce. Propuštění mu zajistila třímilionová kauce.

Státní zástupce prý souhlasí s tím, aby Jackson dostal zpátky pas a mohl cestovat do zahraničí. Popová legenda se tak bude moci zúčastnit svých vystoupení ve Velké Británii, jež jsou plánována na 20. prosince a 6. ledna.

Jde jen o peníze?

Obvinění podle amerických médií pochází od dnes 14letého chlapce, jenž umírá na rakovinu.

Jackson ho pozval na svůj ranč a občas s ním, stejně jako s jinými dětmi, spal v jednom pokoji. Odmítá však, že by tehdy 12letého hocha sexuálně zneužil.

Za Jacksonem stojí celá rodina. Jeho rodiče mj. už oznámili, že v případě nutnosti adoptují svá vnoučata, kterým hrozí ústavní péče. "Doufáme, že mu úřady nevezmou děti. Zničilo by ho to. Kdyby se tak stalo, on ví, že jsme tady a pomůžeme mu," řekla Katherina Jacksonová.

Reklama

Související témata:

Související články

Michael Jackson se dnes vydá policii

Popová hvězda Michael Jackson, na nějž vystavila kalifornská justice zatykač za "lascivní a nemravné chování k dětem mladším 14 let", se během čtvrtka sám vydá...

Jackson propuštěn na kauci 3 milióny dolarů

Americký zpěvák Michael Jackson se ve čtvrtek vzdal kalifornské policii v Santa Barbaře. Policisté mu odebrali otisky prstů a vyfotografovali ho do policejní...

Výběr článků

Načítám