Hlavní obsah

Západní Virgínii děsí, že zažije novou odstřelovačskou ságu

WASHINGTON

"Mami, bojím se vycházet ven, protože něco podobného se může stát i tady v Západní Virgínii," říkala loni matce Jeannie Pattonová, i když žila stovky kilometrů od míst, kde loni policie polapila dva muže, kteří měli na svědomí 13 životů. Minulý čtvrtek se sama 31letá Pattonová stala obětí podivné série tří vražd v západovirginském Charlestonu.

Foto: promo Kamil Střihavka

Kamil Střihavka

Článek

Letošní vraždy se nápadně podobají loňskému řádění Johna Allena Muhammada a Lee Boyda Malvoa, kteří očekávají v Marylandu soud s vyhlídkou trestu smrti za zabití třinácti lidí, z toho pěti přímo ve Washingtonu. Dalších pět osob zranili.

Pattonová zastavila s vozem na okraji Charlestonu, aby naplnila benzínovou nádrž, a když dávala zátku na nádrž, zasáhla ji zezadu kulka do hlavy. Za podobných okolností, tedy za šera, střelou zezadu a z dálky, zahynuli i 34letý Gary Carrier a 26letý Okey Meadows.

První střelba 10. srpna:
Obětí se stal Gary Carrier, 44. Byl střelen do hlavy zatímco telefonoval v budce před obchodním domem v západní části Charlestonu.
Druhá střelba 14. srpna:
Obětí se stala Jeanie Patton, 31. Byla střelena kulkou do zadní části hlavy před vchodem do benzinové pumpy v jižní části Charlestonu. Policie se domnívá, že byla zastřelena stejnou zbraní jako Carrier.
3. střelba 14. srpna (hodinu po 2. střelbě):
Obětí se stal Okey Meadows. Střelen do hlavy přes okno, zatímco si kupoval mléko. Paní, která stála v blízkosti řekla, že zahlédla černý pickup.
Koláž Novinky.cz

Všechny kulky vyšly ze zbraně stejného kalibru a lidé tak vědí svoje - v okolí se objevil hromadný odstřelovač. Přestože úřady šetří incidenty jako tři různé případy vražd, varovaly obyvatele, aby sami po setmění nejezdili k benzínovým pumpám. "Každý si hlídá záda, zvláště v noci," řekl Danny Jones, starosta Charlestonu. "Musíme si dávat pozor, musíme se chránit," dodal.

Černá dodávka se statným bělochem?

Pro poklidný okres, kde lidé nechávají stát automobily s otevřenými dveřmi a s klíčky v zapalování, je trojnásobná vražda něčím neslýchaným. "Je to děsivá myšlenka, děsivé pomyšlení, že vyjdete z vozu a dostane kulku," cituje místní rozhlasová stanice Roberta Elliotta. První vražda se odehrála asi před týdnem, další dvě ve čtvrtek během dvou hodin.

Místní policii v okrese Kanahwa pomáhají federální kriminalisté, kteří pracovali na dopadení dvou washingtonských odstřelovačů a prý také na šetření oklahomského bombového útoku, který v roce 1995 připravil o život 165 lidí. Detektivové prověřili 400 hlášení a svědeckých výpovědí, z nichž vzešly dva poznatky - existence černé dodávky v okolí vražd. Potenciálním vrahem má údajně být statný běloch.

Policie zatím tápe

Stejně jako kdysi u washingtonských odstřelovačů policie viditelně tápe. Oběti se navzájem neznaly, nic je nespojuje, a tudíž se nevynořil ani motiv, který by zúžil pátrací okruh. "Ať nad tím přemýšlím, jak mohu, nedává to smysl. Vím, že policie dělá všechno možné, ale zatím nikdo na nic nepřišel," citovala televizní stanice CBS Carrierova bratra Grega.

"Nemáme důvod domnívat se, že jde o vraždy kvůli drogám. Je to tristní, ale naše znepokojení se ubírá směrem k jedinému zabijákovi," uvedl zástupce okresního šerifa Phil Morris. Místní policie radí ke klidu, k nákupům za bílého dne a čerpání benzinu ve dvojici.

Reklama

Související články

Ameriku po roce opět terorizuje sniper

Do Ameriky se vrátil strach. V okolí města Charleston v Západní Virgínii byli v uplynulých dnech zastřeleni u benzínek dva muži a jedna žena. Policie...

Výběr článků

Načítám