Hlavní obsah

Za autem drogového dealera se seběhla celá ulice jako děti za zmrzlinářem

Novinky, zkr
Birmingham

Šokující video natočil jeden z obyvatel britského Birminghamu. Zachytil na něm, jak se zhruba tři desítky drogově závislých seběhly za místním dealerem, který přijel autem do jeho ulice. Vše se odehrálo za bílého dne, jen pár metrů od mateřské školky, uvedl server listu The Sun.

BEZ KOMENTÁŘE: Desítky drogově závislých se seběhly z celé ulice za dealerem

 
Článek

Na záznamu pořízeném v půl deváté ráno je vidět, jak do úzké rovné ulice přijíždí vůz s dealerem a zastaví uprostřed cesty. Okamžitě za ním začnou sprintovat lidé z celého okolí. Většina z nich má na sobě tmavé oblečení s kapucemi.

Muž, který video pořídil, ho předal policii. Jak sám uvedl, je mu zle z toho, jak drogy ničí čtvrť, ve které žije už 20 let. Policie z West Middlands poté zjistila, že tamní dealeři přijímají denně 650 telefonních hovorů a za jediný den si vydělají v přepočtu téměř 240 tisíc korun.

Policejní inspektor Nick Walton označil celý případ za bezprecedentní. „Mysleli jsme si, že drogové transakce probíhají diskrétně. Záznam, který jsme získali, ale zachycuje 30 lidí, jak běží za dealerovým autem za denního světla. Utíkají za ním, jako děti za zmrzlinářským vozem,“ uvedl.

Na základě natočeného materiálu už odstartovala rozsáhlá pátrací akce, do ulic byli vysláni tajní policisté. Ti odhalili, že se v parcích, a dokonce i na dětských hřištích, se prodává heroin a crack. Za distribuci drog už bylo zadrženo 29 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám