Hlavní obsah

Z oceli z padlých dvojčat postaví USA válečnou loď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Recyklovaná ocel z mrakodrapů Světového obchodního střediska, které se zřítily po teroristickém útoku z 11. září loňského roku, bude použita jako materiál pro stavbu nové americké válečné lodi. Vyplývá to z informací poskytnutých vojenským dodavatelem, společností Northrop Grumman. Loď ponese jméno New York jako vzpomínku na oběti teroristického úderu.

Foto: internet

Z ocelových trosek WTC postaví USA novou válečnou loď.

Článek

Ocel má být přepravena do loděnice Northropu v Pascagoula ve státě Mississippi. Konstrukce plavidla by měla začít v polovině příštího roku a v roce 2007 by měla loď vyplout do služby. Splní-li ocel z věží bývalého WTC náročné kvalitativní požadavky, bude použita pro přední část lodi, konkrétně pro místo, kde příď rozráží vodu, sdělil mluvčí Northrop Grumman Dan Knecht agentuře Reuters.

New York rozdává trosky

Newyorská radnice stále řeší, jak naložit s celkem 1,62 miliónu tun trosek z dvojčat, které byly z Ground Zero odstraněny na skládku ve Fress Kills. Město zadalo několik zakázek na pamětní sochy vyrobené z ruin mrakodrapů a 20 tisíc tun již poslalo do Indie pro stavební využití.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám