Hlavní obsah

Výbuch zabil šest afghánských policistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KANDAHÁR

Při výbuchu miny pod policejním vozidlem na jihu Afghánistánu v provincii Kandahár zahynulo v soboto večer šest policistů a další čtyři policisté byli zraněni. Útok následoval po dvoudenní bitvě v sousední provincii Hílmand, v níž od pátku zahynulo na třicet lidí. Šlo o největší střet za poslední dva roky.

Článek

Na 200 příslušníků svrženého islamistického hnutí Tálibán v něm bojovalo s přibližně stejně velkou skupinou afghánských policistů a vojáků, které podporovaly americké jednotky a bitevní letadla A-10 Thunderbolt II.

Boje si vyžádaly celkem 22 mrtvých rebelů včetně dvou jejich velitelů, zemřelo také deset policistů, guvernér a dva civilisté.

Tálibánci v pátek nejprve zaútočili na policejní oddíl, který vyrazil pronásledovat rebely, a obklíčili jej. Policejní velitel povolal posily, aniž by tušil, že jde o léčku. V záloze čekala větší skupina tálibánských bojovníků, kteří obklíčili i vojenskou jednotku. Té se podařilo prorazit z obklíčení, až když na místo dorazila větší skupina vojáků podporovaná americkými letadly. Vládní síly hlásily tři mrtvé na své straně a 16 zabitých vzbouřenců.

V noci na sobotu boj pokračoval  a padlo dalších 15 vládních vojáků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám