Hlavní obsah

Vlny tsunami Oceánii nezasáhly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÝ ZÉLAND

Hrozba přívalových vln, které podle vyrování meteorologů mohly postihnout pacifické ostrovy i pobřeží se nenaplnila. Varování před možnými tsunami bylo zhruba tři hodiny po zemětřesení u souostroví Tongo odvoláno.

Článek

Pacifické středisko pro sledování nebezpečí tsunami se sídlem na Havajských ostrovech tak mohlo postupně odvolávat varování nejen pro Havaj, ale i Fidži, Nový Zéland, ostrovy Tonga a Samoa.

Tichomořskou oblast nedaleko ostrovů Tonga postihlo ve středu v půl šesté večer středoevropského času silné zemětřesení. Podle prvních zpráv dosáhla jeho síla 8,0 až 8,1 stupně Richterovy škály.

Americká národní meteorologická služba vydala krátce po získání této zprávy varování před hrozbou tsunami pro Nový Zéland a ostrovy v Oceánii.

Nejvíce ohrožena měla podle prvních zpráv být pobřeží souostroví Fidži a také Nový Zéland, kam mohly ničivé vlny dorazit asi dvě až tři hodiny po podmořských otřesech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám