Hlavní obsah

Ve Vysokých Tatrách zemřel další Čech

POPRAD

Ve Vysokých Tatrách zahynul další český horolezec. Muž zemřel po desetimetrovém pádu na Ostrém štítu v oblasti Velké studené doliny.

Foto: Petr Kameníček
Článek

Muž byl na horách se svým kamarádem. "Lezl jako první a po asi desetimetrovém pádu dopadl do sutě pod stěnou," popsal situaci šéf záchranářů Martin Kulanga. Kamarád okamžitě zavolal záchranáře mobilním telefonem.

"Operační středisko přijalo hlášení v 11:25," uvedla tatranská horská služba. Záchranáři muže našli za několik minut. Pokoušeli se ho oživit, bohužel ale neúspěšně. Muž svým těžkým zraněním podlehl.

Horská služby uvedla, že mrtvého muže momentálně převážejí do márnice v Novém Smokovci.

Letos je to už desátý český občan, který v Tatrách zemřel. Naposledy se pod třicetiletým mužem z Opavy utrhla skála, když se pokoušel jít mimo značenou cestu. Češi spolu s Poláky patří k nejčastějším obětem úrazů ve Vysokých Tatrách.

Smrtelné úrazy Čechů ve Vysokých Tatrách v roce 2004
17. lednaDva čeští reprezentanti ve sjezdu na divoké vodě zahynuli v lavině, která se na ně zřítila v dolině Parichvost v Západních Tatrách.
10. únoraVe Vysokých Tatrách zahynuli dva ze čtyř českých horolezců, kteří se dostali do problémů v oblasti Malého ledového štítu. Další dva se podařilo zachránit.
4. březnaJednoho českého turistu zasypala lavina v oblasti Hincova plesa ve Vysokých Tatrách. Záchranáři našli již mrtvé tělo.
9. dubnaJeden český skialpinista zemřel na místě a druhý v nemocnici poté, co je v oblasti Rysů ve Vysokých Tatrách strhla lavina.
5. červnaV oblasti Jehněčího štítu ve Vysokých Tatrách zemřel po pádu třicetiletý muž z Ostravy.
28.červnaPo pádu do žlebu pod sedlem Baníkov v Západních Tatrách zahynul třicetiletý muž z Opavy.
8. srpnaČeský horolezec zemřel po zhruba desetimetrovém pádu v oblasti Ostrého štítu ve Vysokých Tatrách.

Reklama

Související témata:

Související články

V Tatrách zemřeli 2 ze 4 českých horolezců

Dva ze čtyř Čechů, kteří v úterý ráno uvízli ve stěně ve Vysokých Tatrách, zemřeli. Slovenská horská služba potvrdila kolem třetí hodiny odpoledne smrt muže...

Další Čech zahynul v Tatrách pod lavinou

Slovenské Vysoké Tatry si ve čtvrtek připsaly další oběť z Čech. Jednoho že tří českých lyžařů, skialpinistů, kteří se pohybovali mimo vyznačené trasy pohřbila...

Výběr článků

Načítám