Hlavní obsah

Ve švýcarském obchodním domě útočila islamistka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švýcarská policie identifikovala zadrženou pachatelku úterního útoku v obchodním domě v Luganu jako islamistickou radikálku, která byla úřadům známa.

Foto: Pablo Gianinazzi, ČTK/AP

Policejní auto u obchodního domu v Luganu, kde došlo k útoku.

Článek

Útočnice jednu ženu pořezala na krku a druhou škrtila. Jedna z napadených podle agentury Reuters utrpěla vážná zranění, jež ji však neohrožují na životě, a druhá byla zraněna lehce. Pachatelku, která žije v oblasti Lugana, nakonec přemohli další zákazníci a zpacifikovali ji do příjezdu policie. Podle svědků provolávala Alláhu akbar (arabsky Bůh je veliký).

Teror ve Švýcarsku: Útočnice s nožem zranila dvě ženy

Evropa

Podle policie se útočnice před třemi lety zamilovala do „džihádistického bojovníka“, kterého poznala na internetu a chtěla se s ním setkat v Sýrii. Podle Reuters se neúspěšně pokusila s radikálem sejít, turecké úřady ji však na hranici se Sýrií zadržely a vrátily do Švýcarska.

„Žena v té době trpěla duševními problémy. Po návratu do Švýcarska byla přijata na psychiatrickou kliniku,“ oznámila ve středu policie a dodala, že od roku 2017 nebyla podezřelá z dalších aktivit nějak souvisejících s terorismem.

Reklama

Výběr článků

Načítám